دربـاره شـرکت تــعاونـی وحـدت

معرفی شرکت تعاونی کشاورزان و دامپروران صنعتی وحدت اصفهان

تاریخچه تاسیس:

رشد و توسعه سریع گاوداریهای صنعتی در دنیا، ایران و به خصوص استان اصفهان، حساسیت نقش تعاونی ها را جهت برطرف کردن نیازهای علمی و کاربردی و تکمیل چرخه تولید در صنعت دامپروری قابل توجه نموده است. شرکت تعاونی کشاورزان و دامپروران صنعتی وحدت در سال 1362 تاسیس گردید و با اتکاء به حمایت اعضای تحت پوشش خود، سعی در برآورده نمودن تمامی نیازهای دامداری های صنعتی استان کرده است.

این تعاونی با بیش از 37 سال سابقه در صنعت دامپروری و صنعتی با داشتن 135 دامداری صنعتی عضو در سراسر استان با تحت پوشش داشتن حدود 125000 راس دام مواد و پروار و تولید روزانه بالغ بر 1800 تن شیرخام یکی از فراگیرترین تعاونی های مرتبط با صنعت دامپروری در کشور بوده که بیش از 47 درصد تولید روزانه استان را شامل می شود.

از اهداف مهم شرکت تعاونی کشاورزان و دامپروران صنعتی وحدت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

♦ حمایت، تلاش و مشارکت به منظور حفظ و تنظیم بازار شیر و گوشت اعضاء

♦ مدیریت سامانه اطلاعات قیمت تمام شده و انتقال آن به سیستم های مدیریتی

♦ تهیه و توزیع عادلانه منابع و حمایت های دولتی به اعضاء

♦ حذف واسطه های غیرضروری در تجارت و ارائه خدمات بازرگانی و فروش اقلام مورد نیاز به اعضاء تحت پوشش

♦ تهیه و توزیع نهاده های دامی، خوراک دام آماده، مکمل ها و سایر اقلام مورد نیاز

♦ تهیه و توزیع اسپرم

♦ ارتقاء سطح علمی و فنی اعضاء با برگزاری سمینارهای آموزشی و ارائه مجلات علمی و کاربردی

♦ بهبود و ارتقاء سامانه فعالیت های اجرایی و مدیریتی در مزارع پرورش گاو شیری در بخش ثبت، رکوردگیری و اصلاح نژاد

ترکیب اعضاء:

 واحدهای دامپروری عضو این شرکت تنها محدود به منطقه شهر اصفهان نبوده و سراسر مناطق جغرافیایی چهارگانه استان را پوشش می دهند که شناخت و اطلاع صحیح از موقعیت جغرافیایی دامداری ها، نقطه آغازین در تعیین راهبردهای مدیریتی و بهداشتی می باشد.

فعالیت های شاخص:

تعاونی وحدت دارای 7 بخش فعال شامل: بازرگانی ، آموزش، فنی ، خوراک دام ، دریافت شیر ، مالی و روابط عمومی می باشد که در ارتباط مستقیم با کارشناسان، دامداران و فعالان در این صنعت بوده و آنها را در تامین نیازها و بهبود هر چه بیشتر وضعیت دامداری های استان راهنمایی و یاری می نمایند.

 

  • این تعاونی از لحاظ بهره گیری فعالانه از حضور زنان و جوانان با داشتن 46% پرسنل خانم و 54% پرسنل آقا با سطح تحصیلات دیپلم تا دکتری سعی در ارائه خدمات مفید و مطلوب تر به دامداران و اعضای خود دارد.
  • همچنین از لحاظ معیارهای زیست محیطی و کشاورزی پایدار از طریق احداث پروژه بیوگاز ، احداث سپتینگ و ساخت فری استال سعی در تولید انرژی، بازیافت مواد، بهینه سازی مصرف آب و کاهش آلودگی های زیست محیطی دارد.
  • از طریق ارائه آموزش های لازم جهت استفاده بهینه خوراک دام، هویت گذاری دام ها، ثبت و رکورد و …که موجب افزایش تولید شیر و گوشت و کاهش قیمت تمام شده می گردد ارزش افزوده خوراک استفاده شده و سایر اقلام مورد مصرف دامداری ها را در پی خواهد داشت.
  • در زمینه صادرات توسط شرکت تولید نهاده ها و فرآورده های دامی کیمیای وحدت اسپادان که از شرکت های اقماری این تعاونی می باشد و 40% سهام آن متعلق به تعاونی وحدت می باشد صادرات شیرخشک و خامه انجام می گردد.

 

*در پایان لازم است با افتخار به اطلاع برسانیم که شرکت تعاونی وحدت به عنوان اولین شرکت تعاونی در کشور موفق به دریافت گواهینامه: 2008:ISO9001 در زمینه مدیریت کیفیت در مرداد ماه سال 1389 گردید.  

تعاوني كشاورزان و دامپروران صنعتي وحدت

شرکت تعاونی کشاورزان و دامپروران صنعتی وحدت اصفهان تحت عنوان کانون دامپروران فعالیت خودراقبل از شکوفایی انقلاب اسلامی ایران با 18 عضو آغاز نمود و تا سال 62 ادامه داد .این شرکت در همان سال طی شماره 4347 به ثبت رسید. در حال حاضراین دارای 120 عضو صنعتی بوده که با حدودا 40000 راس دام تحت پوشش دارای تولید روزانه بیش از 500تن شیر و سالیانه حدود5000تن گوشت قرمز است.

عمده فعالیت های شرکت به شرح زیر می باشد:

  • بازرگانی
  • آموزشی
  • ثبت رکورد
  • مشاوره ای(زیر گروه های تخصصی)

فعالیت های بازرگانی

هدف اصلی تهیه و توزیع سریع ترو مطلوب تر نهادهای دامی با کیفیت بالا و قیمت مناسب و فروش تولیدات دامداران با شرایط بهتر می باشد.

تهیه و توزیع نهاده های دامی شامل موارد زیر است:

1- تهیه و توزیع مواد مصرفی دامداران. شامل مواد علوفه ای و مواد مصرفی در کنستا نتره همانند جو وسبوس .

2- تهیه و توزیع مواد مورد نیاز در امر تولید مثل از جمله اسپرم ازت مایع و لوزم تلقیح .

3- تهیه و توزیع تجهیزات گاوداری مانند لوازم شیردوشی .

4- نمایندگی فروش شرکت های ایرانی .

5- پذیرش نمایندگی فروش و ارتباط مستمربا بعضی از شرکت های خارجی .

6- فروش تولیدات دامداران به طور مستقیم و ایجاد ارتباط با شرکت های مربوطه به نمایندگی دو طرف اعضاء .

7- فروشگاه .

8- تولید مکمل .

فعالیت های آموزشی

هدف اصلی در این بخش ارتقاء سطح علمی و فنی دامپروران کارشناسان و دامپزشکان و اجرای استاندارهای علمی و فنی می باشد.فعالیت های انجام گرفته در این بخش شامل موارد زیر می باشد:

1-انتشار ماهنامه سخنی با گاودار .

2-انتشار کتاب صنعت گاو شیری .

3-برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی .

4- برگزاری سمینارهای علمی –آموزشی .

5- تهیه و توزیع فیلم های اموزشی .

6-مشاوره فنی از طریق اعضای گروه فنی و زیر نظرگروه های تخصصی .

7-اطلاع رسانی از طریق پایگاه اینترنتی .

8-برگزاری بازدیدهای علمی – تفریحی خارج از کشور .

9-همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی در انجام پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه ها .

10- مشارکت در برگزاری کنگره ها و سمپوزیوم های داخلی و بین المللی .

طی سال های گذشته و از ابتدای شروع فعالیت  واحد آموزش با همکاری اساتید داخلی و خارجی اقدام به برگزاری دوره های آموزشی مختلفی در راستای ارتقاء سطحی علمی دامداران نموده است.تا کنون دوره های تحت عنوان مدیریت واحدهای دامپروری تغذیه گاوهای شیری تغذیه و پرورش تلیسه ها عمل آوری و افزودنی های سیلواصلاح نژاد گاو مدیریت شیردوشی ارزیابی تیپ  مدیریت تلقیح مصنوعی وآموزش سم چینی برگزار شده است.برگزاری این دوره ها به گونه ای بوده است که بتواند نیازهای دامداران را در فصول مختلف بر طرف سازد.

در ضمن شرکت تعاونی وحدت با انتشار ماهنامه سخنی با گاودارسعی در انتقال آخرین علوم مربوط به پرورش گاوشیری نموده است. این نشریه جهت دستیابی دامداران به استانداردهای روز دنیا کمک قابل توجهی نموده است. درهمین راستا شرکت تعاونی وحدت از سال  1383 اقدام به ترجمه نشریه   Hoardُ S Dairyman و انتشار آن تحت عنوان صنعت گاوشیری نموده است که با استقبال روزافزون دامپروران دامپزشکان و صاحبان گاوداری ها مواجه شده است .

فعالیت های ثبت رکورد

هدف از فعالیت شرکت در بخش جمع اوری داده ها و اطلاعات مورد نیازجهت برنامه ریزی های استراتژیک در زمینه تغذیه مدیریت اصلاح نژاد و دامپزشکی می باشد . اهم فعالیت های شرکت در این بخش به قرار زیر است:

1- ورود اطلاع به شرکت تعاونی وحدت به صورت سی دی یا خط تلفن و بررسی ارسال آن ها به مرکز اصلاح نژاد دام کشور.

2- تشکیل اسکیج به روش دیجیتال و ثبت شناسنامه ها توسط رایانه .

3- رکورد گیری در کلیه واحد های تحت پوشش و ازمایش نمونه های شیر برای تعیین درصد چربیپروتئین لاکتوزماده خشک ماده خشک بدون چربی شمارش سلول های بدنی و ازت اوره ای شیر .

4- ارزیابی تیپ و انتخاب اسپرم .

5-برگشت لیست ارزش اصلاحی شیرچربی و رتبه بندی واحدهای تحت پوشش به دامداران.